Rafael van der Vaart, în minifotbalul românesc. Vezi la ce echipa va juca!

Celebrul jucător olandez, Rafael van der Vaart a fost convins să debuteze în minifotbalul românesc, acesta urmând să joace în cea mai mare competiție din Europa de Est; Victory Cup, pentru echipa 4U Tatto București. Care va fi meciul de debut al fostului mare fotbalist, rămâne de văzut.

Până atunci, să trecem în revistă CV-ul acestuia, unul, de altfel, foarte bogat.

Toată cariera sa, R. v.d. V. a evoluat pe postul de mijlocaș ofensiv, acesta începându-și cariera la academia formației olandeze Ajax Amsterdam, iar la 17 ani și-a făcut debutul la echipa mare, pentru care a jucat 117 de partide, înscriind 52 de goluri. Cunoscut pentru abilitățile sale de joc, a fost deseori comparat cu Marele Johan Cruyff. Totodată, acesta a fost numit Fotbalistul Olandez al anului 2003, când a și devenit primul câștigător al premiului Golden Boy. Imediat, Rafa a părăsit-o pe Ajax pentru echipa germană Hamburg SV, iar în Germania, în 74 de meciuri, s-a lipit la gol de 29 de ori, urmând ca trei ani mai târziu să ajungă la cea mai importantă formație din lume; Real Madrid. Pentru „Albi”, Van der Vaart a activat doar de 58 de ori, având 11 reușite, apoi a trecut malul Tamisei, la Tottenham Hotspur. În Regat, olandezul a avut un randament mai bun în cei doi ani sub culorile „cocoșului” (61 de meciuri, 24 de goluri), ca anul 2012 să îl aducă înapoi, la Hamburg, unde nu a mai strălucit la fel. Un sezon l-a petrecut la Betis Sevilla, fiind definiția dezamăgirii (3 meciuri pentru albi-verzi).

Finalul carierei l-a prins la echipa daneză Midtjylland (17 partide și 2 goluri). A îmbrăcat tricoul Olandei de nu mai puțin de 109 ori, timp în care a reușit să marcheze 25 de goluri reprezentându-și țara la trei Campionate Europene și două Cupe Mondiale FIFA, ajungând în finală în 2010.

Așadar, țin cont de ce nume străin important va ajunge în minifotbalul românesc, tu cine preconizezi că va îmbrăca tricoul lui Oilfriends în viitorul apropiat?

Mai nouă Mai veche