RETROSPECTIVA ANULUI 2023!

Oilfriends se află la cea mai bună clasare din ultimii ani în minifotbalul prahovean, după un sezon și jumătate de la promovarea din Liga B, însă la cifrele corecte vom ajunge în curând.

Să evidențiem, astfel, toate etapele prin care a trecut gruparea noastră în cele 12 luni ale anului 2023.

- Luna ianuarie i-a adus, chiar la început, schimbarea furnizorului de apă, conducerea noastră reușind să semneze contractul cu Izvoarele Călimani. Tot în prima lună a anului, Peacky Football se alătura „Picăturilor” într-un frumos parteneriat ce în curând va împlini 1 an. Totodată, Oilfriends bifa și prima mutare; Alin Lazăr, vărul mult mai celebrului Valentin Lazăr poposea în curtea noastră.

Cum „Roșcata șireată” dispăruse, pentru puțin timp, din peisajul bleu-albastru, George Ghiță și Costin Stoica decis să facă o vizită la fabrica One Beer Later din Buzău, iar roadele aveau să se vadă pe parcursul anului. Formația noastră încheia prima lună cu o nominalizare la categoria „Cea mai activă organizație de/pentru tineret” în cadrul Gala Tineretului Prahovean.

- Luna februarie venea cu o apariție a unuia dintre jucătorii noștri, Valentin Lazăr, la podcast-ul de la Victory Cup, dar și cu un nou sponsor: Lugera Markler venea lângă Ollie. La câteva zile distanță, Ayuverda Medical întindea o mână de ajutor băieților lui Robert Mălescu, devenind astfel un partener important pentru noi.

Oilfriends câștiga primul amical al anului, împotriva celor de la Flacăra Ploiești. Bleu-albaștrii își măreau staff-ul: Robert Tănase devenea delegatul echipei. Tot în această lună, Ollie reușea aducerea lui Ciprian Neacșu.

- Luna martie aducea și prima victorie împotriva MFC-ului, în returul campionatului, scor 3-0, în chiar prima etapă a returului, iar cu ocazia acestei partide, căpitanul nostru, Claudiu Stoica atingea borna de 200 de meciuri în Liga A. Câteva zile mai târziu, cel mai mare ziar de sport din România, Gazeta Sporturilor, sosea la Ploiești, pentru o vizită la formația noastră. Luna continua cu o nouă victorie a lui Oilfriends, în etapa a 2-a, contra celor de la Troia. Grație noului sponsor, Lugera Markler, bleu-albaștrii aveau să beneficieze de bluze de antrenament Givova, iar imediat după, aceștia „legau” a treia victorie consecutivă în campionat. Tot atunci, Mălescu&co debutau în Cupa României, faza județeană, împotriva Republicii Ploiești, pe care au și eliminat-o în Optimile de Finală. Data de 24 martie rămâne una notabilă, întrucât conducerea formației noastre reușea să lanseze primul suc dedicat unei echipe de minifotbal din țară: Drop Kola. Penultima zi a lunii îi aducea atingerea bornei de 150 de meciuri în Liga A lui Marian Matei, odată cu partida disputată cu Arhivarul.

- Luna aprilie începea prost pentru Oilfriends, Petrolul 95 reușind să îi administreze prima înfrângere din acest an.Un gust dulce a fost atunci atingerea pragului de 4000 de urmăritori pe rețeaua de socializare Facebook. Punct și de la capăt! Ollie trecea de Athletico Râfov în etapa a 17-a și de Chimistul Grafex.. Odată cu apropierea Sărbătorii Pascale, formația noastră a contribuit la ajutorarea a 5 copii din comuna Tătaru, Județul Prahova, reușind să strângă din vânzarea de tricouri a mai multor fotbaliști peste 10.000 lei. Ultima zi a lunii aprilie aducea un nou sponsor. Compania Alexandrion Group se alătura „Picăturilor”.

- Începutul lunii mai aducea o nouă victorie în campionat. Ollie reușea să treacă și de Latinii 1924, iar după un alt succes, de această dată la masa verde contra celor de la MFC Ariceștii Rahtivani, unul de răsunet avea să străbată întreaga Bază Sportivă Kiru Sport; Oilfriends o învingea, în premieră, pe Chedra Tax, scor 3-1. La o săptămâna distanță, bleu-albaștrii urmau să-și ia revanșa cu vârf și îndesat împotriva celor de la Akademika, pe care au spulberat-o cu scorul de 12-1 în ultima etapă a campionatului.

Astfel, finalul sezonului a găsit-o pe Oilfriends pe poziția a 4-a în clasamentul Ligii A, la un singur punct de podium, după ce a reușit 16 victorii, 1 egal și 5 înfrângeri, totalizând 49 de puncte și un golaveraj pozitiv de 94 - 49.

- Luna iunie se anunța de „foc”. Prima mutare după terminarea sezonului: Eduard Preda ajungea în curtea noastră, urmat de Mădălin Răileanu. Tot atunci, Oilfriends era eliminată de Chedra Tax din Cupa României, în sferturile de finală, la loviturile de departajare.

Un nou sponsor își făcea apariție pe tabloul bleu-albastru: La Grasu’ Food Truck.

23 iunie, o dată de referință pentru noi. Se împlinea un an de când Oilfriends a promovat în Liga A. Pe data de 29 iunie, bleu-albaștrii își aflaseră adversarii de la Cupa României, turneu ce avea să se dispute la Sibiu, în perioada 7 – 9 iulie: Electrictelecom București și Liberto Iași.

- Dimineața zilei de 7 iulie a fost și debutul la un turneu oficial. Oilfriends trecea atunci de Electrictelecom, iar ceva mai târziu o învingea și pe Liberto Iași și se califica în 32-mile Cupei României. Pe 8 iulie, Oilfriends trecea în acea fază de Inter Sibiu, în 16-mi de New Times Câmpulung și în optimi de Fan Courier București.

Pe 9 iulie, Ollie era eliminată în Sferturile de Finală de Tomis Constanța, dar juca Semifinala pentru Socca Champions League, după ce o elimina pe Epic Oradea și se califica în finala cu Bella Venezia, unde a pierdut. Astfel, a fost o clasare pe locul 6 din 96 de echipe participante.

Tot în această lună s-a reușit și mutarea lui George Dumitru de la echipa bucureșteană Luxury Team, dar și a tânărului portar Petru Marinache și mijlocașului Cristinel Constantin. La capitolul plecări, printre cei care au părăsit echipa s-au numărat: Marian Șandru, Iulian Strelciuc, Ciprian Neacșu și Alexandru Rusu.

Un alt sponsor i se alătura lui Oilfriends; de această dată Nabucco Restaturant.

- Luna august încălzea sufletele din conducerea clubului; Dănuț Iancu ajungea la Oilfriends.

Ziua următoare, Ollie o învingea pe Galaxy Ploiești, în primul amical al verii, apoi pe Seniorii 88 Ploiești, în cel de-al doilea meci de pregătire.

Pe data de 15, o nouă mutare se preconiza. Eugen Rudaru și Dragoș Dumitrescu îmbrăcau pentru prima dată tricoul bleu-albastru. O zi mai târziu, Șut&Gol devenea partenerul media al formației noastre.

Tot în această lună, ZAT Outfit urma să fie sponsorul tehnic al lui Ollie și furniza primul rând de echipament. Data de 26 august avea să fie una, din nou, importantă pentru minifotbalul prahovean. Conducerea noastră reușea prima conferință de presă a unei echipe, prezentându-și, astfel, noile achiziții și partenerii.

- Pe 4 septembrie Oilfriends a debutat oficial în noul sezon, terminând la egalitate partida cu Latinii 1924. O saptămână mai târziu venea și prima victorie din noua stagiune, împotriva celor de la MFC Ploiești. Puțin după jumătatea lunii, Ollie mai aduna trei puncte în clasament, după ce o învingea pe Athletico Râfov, urmând ca apoi să treacă și de Extremadura, și încheia luna cu un nou partener media: Fiara 7.

- Luna octombrie venea cu o remiză pentru bleu-albaștrii; scor 1-1 cu Arhivarul. Tot atunci, Evolet Auto i se alătura lui Oilfriends. Într-o zi cu ghinion, cum s-ar spune, dar noroc pentru noi, Mălescu&co au învins-o pe Selecao în etapa a 6-a, iar la o săptămână distanța remiza cu Chedra Tax, fiind alături de aceasta și de Arhivarul singurele echipe neînvinse în campionat la acea vreme. Etapa a 8-a aduce o nouă victorie pentru „Picături”, de această dată contra lui El Toro, iar luna se încheia tot cu un succes, 3-1 împotriva celor de la ADER.

- Luna noiembrie venea cu un bilanț frumos în rândul marketingului. Nu mai puțin de 174 de bilete se vânduseră în 9 etape scurse, totalizând suma de 522 lei. Un gust amar avea să aibă șampania din trofeul campionatului. Oilfriends suferea prima înfrângere, scor 1-3, cu Latinii 1924, însă avea să o învingă, din nou, pe MFC Ploiești în cea de-a doua etapă a returului. Imediat după această partidă, conducerea noastră completa lotul cu Paulian Banu. Athletico Râfov era și ea răpusă de Oilfriends, urmată îndeaproape de Extremadura.

- La începutul acestei luni, Oilfriends trecea de Arhivarul, scor 3-1, lăsând-o în spate în clasamentul Ligii A. Moș Nicolae i-a adus un nou sponsor lui Ollie; pe Yolo Pizza, dar și ultima victorie a anului, în campionat, de această dată cu Selecao Ploiești. Pe data de 16.12, Oilfriends lua parte la turneul Community Cup, organizat de prietenii noștri de la Player Fy, pe care l-a și câștigat după o finală cu PSG Pantelimon. În urmă cu doar câteva zile, DD Fit a încheiat lista partenerilor. Ultima ispravă a bleu-albaștrilor a fost implicarea în două cazuri umanitare, donând banii strânși de pe urma biletelor vândute.

Sărbători magine vă dorim!

 

Mai nouă Mai veche