Oilfriends o „păcălește” pe Extremadura pe final și câștigă jocul!


Echipa noastră nu a înterupt șirul victoriilor consecutive din 2024 nici după etapa a 22-a. Oilfriends a învins-o și pe Extremadura, din nou la capătul unui meci-thriller, după ce la pauză „Furnicile” conduceau cu 3-1.

Ollie a început meciul în atac, trăgând prima la poartă, prin Valentin Ursu. Bleu-albaștrii puteau deschide scorul, prin Dănuț Iancu, dar execuția sa de mare finețe nu s-a transformat în gol. O greșeală în defensiva noastră a dus la deblocarea tabelei; Extremadura reușind să deschidă scorul prin Mihai Nițescu. Proaspăt intrat în teren, Florentin Puiu a încercat un șut de la distanță, dar mingea s-a dus mult peste buturile adverse. Tot Extremadura a fost cea care a lovit, în minutul 9, prin Răzvan Gheorghe. Din nou, Florentin Puiu nu a prins spațiul porții adverse imediat după reluarea jocului. Minutul 15 a adus deblocarea și pentru Oilfriends; Dănuț Iancu a prins un șut de la distanță, mingea oprindu-se în poartă aproape de vinclu. O nouă greșeală în defensivă a făcut ca Extremadura să mai marcheze o dată în ultimul minut al primului mitan, prin același Răzvan Gheorghe. Tot gazdele își puteau mări avantajul, dar Eduard Preda a scos providențial mingea trimisă de Andrei Iordache.

Repriza a doua a început fulminant pentru Oilfriends și, după doar două minute de la reluarea partidei, Costin Stoica a redus din diferență, cu noroc, dintr-un șut deviat; 2-3 și partida încă nu era încheiată. Oilfriends a împins total jocul în jumătatea adversă, lăsându-i vag șansa Extremadurei să poată construi vreo fază periculoasă. Florentin Puiu a expediat un prim șut, dar Cristian Ion s-a aflat la post, parându-l. Imediat după, Valentin Ursu a trimis puțin pe lângă buturile Extremadurei, iar presiunea lui Oilfriends devenea tot mai mare. Posesia prelungită a elevilor lui Robert Mălescu a făcut ca ocaziile să se înmulțească. Galben-negrii puteau lovi pe un contraatac, prin Radu Pelin, dar nou-intratul în poarta noastră, Petru Marinache, l-a blocat. La cealaltă poartă, Marian Matei putea face 3-3, dar portarul Ion s-a interpus. Tot pe un contraatac, Petru Marinache s-a opus șutului expediat de Andrei Iordache, iar cum ocaziile se răzbună în fotbal, Oilfriends a reușit egalarea prin Marian Matei. Tot formația noastră avea să închidă și tabela, în ultimul minut de joc, după un șut al căpitanului Claudiu Stoica, mingea fiind deviată în poartă de Marian Matei.

Așadar, Ollie o răpune și pe Extremadura și își continuă seria de victorii din acest an.

Mai nouă Mai veche