Am fost și noi acolo, și ne-am oprit în sferturi!

Am fost acolo, da, la Cupa de Iarnă, ediția a 5-a, de la Râmnicu Vâlcea, alături de alte patru formații prahovene: Chedra Tax Ploiești, MFC Ploiești, ADER Ploiești și Athletico Râfov.

Dintre toate, Oilfriends era singura care nu scosese capul la un turneu major pe plan național, plecând cu ultima șansă dintre toate reprezentantele.

ZIUA 1

Așadar, am ridicat steagul vineri dimineață și am plecat la drum cu un singur obiectiv: să jucăm minifotbal și să ne bucurăm de un weekend împreună. Drum bun până în apropiere de Vâlcea, dar de acolo... ceață, deasă ceață. În mașini, voie bună și unele gânduri zburau la primul meci, de la ora 13:50, chiar împotriva unei formații locale: Nurvil.

Rând pe rând, am ajuns la cazare, una impecabilă. Ora meciului se apropia cu pași repezi. Robert Mălescu sună din goarnă la 12:50. Își fixează elevii blând, iar discursul este unul pe măsură. Nurvil nu ne poate învinge, să fie clar! Calitatea grupului nostru trebuie să troneze în acest meci.

Oltenia Arena Sport se vede, în sfârșit. Imediat am fost întâmpinați de organizatorul Dragoș Muscalu, care ne-a primit cu brațele deschise și ne-a invitat înăuntru. 30 de minute până la meci. Căpitanul Costin Stoica își scoate colegii la încălzire. Rar se face auzit pe un ton ceva mai gros: „Întinde bine, Alex!”, completat de Vali Lazăr: „Vezi să nu se rupă ceva, Rusule; stai mai ușor!” Alex Rusu le zâmbește amândurora și continuă. „Valică, sper că nu te „încalți” cu ea la prima atingere”, completează „Fane” Bărboianu. Vali râde larg, precum Grinch, apoi continuă exercițiile.

Start în Cupa de Iarnă. Frumos schimb de fanioane între capitani, respectul plutește pe teren, iar lângă el se aprinde o torță. Fumul se împrăștie imediat în balon. Gazdele se enervează brusc, motivând că jocul nereușit se datorează torței. Oilfriends nu pare deranjată de fum și începe atacurile, lovind prima prin Bogdan Barbu. Nurvil egalează rapid, forțând chiar desprinderea, însă cam atat. Vali Lazăr înscrie și el, spre bucuria noastră. Din ce în ce mai furioasă, în apropierea pauzei, Nurvil se repede spre arbitru, fără succes însă. Mitanul doi începe tot cu Ollie în atac, iar Ștefan Bărboianu face 3-1, găsind portarul advers ieșind mult dintre buturi. Râmnicu Vâlcea părea că pășește cu stângul în competiție, lovindu-se, bineînțeles, și de un portar în mare formă în persoana lui Marian Șandru, și așa a fost; Bogdan Barbu a reușit „dubla”, tot cu un gol de la mare distanță, urmat de „Fane” Bărboianu.

Ceva mai târziu, HNH Cluj Napoca avea să ne iasă în cale, iar temele erau bine făcute. Oilfriends iese la atac, găsind-o fără replică pe HNH, surprinsă de jocul avansat al bleu-albaștrilor, care a și dat roade, atunci când Marian Matei a deschis scorul. Clujenii, cu o mare experiență la turnee, au găsit drumul spre gol, după o fază în care portarul lor a făcut henț, nevăzut de arbitri. Până la pauză, tot ei au mai marcat o dată. Repriza secundă a fost una de coșmar. Din nou penalty neacordat la Costin Stoica, lovit în careu. Încă o dată, același Costin Stoica e tras în careu, urmele zgârieturilor văzându-se și azi pe corpul său, și din nou loviturile de la 7 metri se pare că nu există la acest turneu. Numeroase ocazii mari, dintre care reușim să fructificăm doar una, prin Cătălin Constantin, iar HNH a mai lovit de alte trei ori. Așadar, scor final 2-5, nemeritat, iar seara de vineri a fost una luuungăă, foarte lungăă.

ZIUA 2

Sâmbăta, la ora 09:00, nici focul nu se aprinde în sobe, dar să joci fotbal... însă Oilfriends a jucat, și chiar bine împotriva celor de la TIV ALL Star Târgoviște, de care a trecut cu scorul de 5-2, grație „dublei” lui Bogdan Barbu și golurilor lui Marian Matei, Valentin Ursu și Cătălin Constantin, iar „Picăturile” mergeau mai departe, în optimi, alături de o singură formație din Prahova; Chedra Tax Ploiești.

OPTIMILE DE FINALĂ

Ce emoții... Puls 200 și o bucurie de nedescris

Enjoy Craiova se intersecta cu noi, proaspăt calificată după ce trecuse de MFC Ploiești în meciul decisiv din grupa F.

Prima repriza a fost una disputată, cu ocazii la ambele porți, pe Ollie salvând-o mereu Iulian Strelciuc, iar serviciul i-a fost întors în mitanul secund, când Marian Matei ne-a dus în avantaj.

Egalarea plutea în aer, venind, într-un final, iar totul s-a decis la loviturile de departajare.

Mai întâi a tras Ștefan Bărboianu și a marcat. Enjoy a ratat, iar Bogdan Barbu a făcut 3-1. Din nou, craiovenii au marcat, iar (un) Urs(u) i-a împins cu toată puterea în afara competiției, bucuria fiind una de nedescris. Oilfriends rămânea singura reprezentantă a județului Prahova în competiția de la Râmnicu Vâlcea.

ZIUA 3

Din nou ora 09, și din nou Nurvil. La fel de curajoasă, Oilfriends a deschis repede scorul, prin Bogdan Barbu, stabilind și scorul pauzei. În actul secund, tot Barbu putea face 2-0, însă șutul său năpraznic a lovit bara laterală. După această ocazie, dirijorii partidei nu au mai fost Barbu sau Lazăr, ori Ursu, Matei sau Constantin, ci arbitrii, care au împins-o încet, dar sigur pe Nurvil spre buturile apărate de Iuli Strelciuc. Cu 5 faulturi acordate în favoarea gazdelor în primele șapte minute, lui Ollie i-a fost turnat parcă plumb în picioare și egalarea pentru adversari a venit, ba chiar și desprinderea. Barbu egalează la 2 cu șase minute înainte de final, iar Nurvil dă gol, din nou, după un henț făcut cu bună intenție, cât casa, „nevăzut” de niciunul dintre arbitri. (Păcat, domnilor, de munca echipei ploieștene, rele intenții nu fac cinste echipelor din Râmnicu Vâlcea, nefiind nici o rușine dacă mai pierdeau o dată curat și drept). S-a terminat 3-2, însă acolo sus steagul a fost ținut până la sosirea în Ploiești.

Așa s-a scris prima filă a echipei la un turneu, unul frumos, competitiv și foarte antrenant. De ieri, formația noastră a intrat într-o vacanță bine-meritată, urmând ca în luna ianuarie să aibă loc reunirea lotului.

Mai nouă Mai veche