Casa noastră - Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”

Școala Gimnazială cu Clasele I-VIII „Nicolae Iorga” din Ploiești este situată în partea de vest a orașului, pe Strada Minerva, Nr. 4 și datează din 15 septembrie 1973. Pe data de 4 iunie 2004, conform deciziei  nr. 47 a Inspectoratului Școlar Prahova, este schimbată vechea denumire, de  „Școala Gimnazială cu Clasele I-VIII Nr. 31”, în Școala Gimnazială cu Clasele I-VIII „Nicolae Iorga”. Inițial, aceasta a funcționat ca Școala Gimnazială cu clasele I-VIII, apoi filială de liceu cu clasele a IX-a și a X-a, între anii 1976-1978. De când a fost dată în folosință și până în anul 2021, școala a fost condusă de 13 directori și 12 directori adjuncți.

VIZIUNEA

Ea îşi propune fundamentarea actului educațional pe baza nevoilor de dezvoltare personală și profesională a elevilor, deschiderea sistemului educațional și de formare profesională către mediul social, economic și cultural, reprezintă priorități strategice de dezvoltare a învățământului, în contextual actual de integrare în spațiul Uniunii Europene.

MISIUNEA

Școala este deschisă tuturor și misiunea este aceea de a asigura dezvoltarea fiecărui elev la potențialul său maxim. Scopul îl reprezintă, de asemenea, promovarea valorilor umane și culturale, punând accentul pe însușirea și respectarea valorilor unei societăți democratice.
Pentru că principala misiune este să formeze oameni, elevii sunt pregătiți nu doar pentru învățământ liceeal, ci și pentru viață. Prin activitatea de zi cu zi, se pune forță și suflet în atingerea idealurilor educaționale ale școlii românești:

- Dezvoltarea liberă, integrală și aromnioasă a individualității umane

- Formarea personalității autonome

- Formarea celor opt competențe europene și a profilului de formare a absolventului de gimnaziu.

În cadrul școlii activitățile se desfășoară în cele mai bune condiții, iar resursele materiale sunt într-o continuă îmbunătățire. Există laboratoare de: Chimie, Fizică, Engleză, Geografie, Istorie, Matematică și Informatică. De asemenea, ea dispune și de o sală de sport dotată la standarde înalte, două terenuri de baschet, un teren de tenis, un teren de fotbal naturalși un teren de handbal.

NICOLAE IORGA

S-a născut pe 17 ianuarie 1871 în Botoșani. A fost istoric, critic literar, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, memorialist, ministru, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar și academician român. Dotat cu o memorie extraordinară, cunoștea istoria universală și, în special, pe cea română în cele mai mici detalii. Nu este cu putință să-ti alegi un domeniu din istoria românilor făra să constați că Nicolae Iorga a trecut deja pe acolo și a tratat tema în mod fundamental. În timpul regimului comunist opera sa istorică a fost în mod conștient ignorată, istoria României fiind contrafăcută în concordanță cu vederile regimului de către persoane aservite acestuia. Iorga a fost autor al unui număr uriaș de publicații, cel mai mare poligraf al românilor: circa 1.250 de volume și 25.000 de articole.

Nicolae Iorga a avut un sfârșit tragic, fiind ridicat de la vila sa din Sinaia și asasinat la data de 27 noiembrie 1940, de legionari. Corpul său ciuruit de gloanțe a fost găsit în apropierea comunei Strejnicu. Membrii Gărzii de Fier îl considerau responsabil de uciderea comandantului lor, Corneliu Zelea Codreanu. După aflarea veștii despre asasinarea lui Iorga, 47 de universități și academii din întreaga lume au arborat drapelul în bernă.

„Școala cea mai bună e aceea în care înveți, înainte de toate, a învăța”
(Nicolae Iorga)

De asemenea, cei mici vor fi întâmpinați încă de la început cu un prim rând de echipament, susținut integral de sponsorul nostru, Alexandrion Group, el urmând să arate astfel:



 

Mai nouă Mai veche
Minifotbal Club Oilfriends Ploiești